HTML

2008.02.11. 10:21 Emy01

PORTOFINO - OLASZORSZÁG

"Csodálatos hely, csodálatos emberek"


                                                                                                       


„És akkor hirtelen megpillantottuk az olajfák és a gesztenyefák közé rejtett öblöcskét. A kis falu, Portofino félkörívben nyúlt el a csendes vízfelület körül.” Így írt Guy Maupassant Az érzelmek útja  című regényében, amikor 1889-ben jachton behajózott a csodálatos  öbölbe.

A fenyőcsoportok között rejtőző Brown-féle villából ma is ugyanaz a pompás látvány nyílik a Tigullio-öböl környékére, a 12. századba épült lombard román stílusú Sz. Márton- templomra és a tövében egymásra támaszkodó színes házakra, mint Maupassant idején.

Valaha Portofino szegény halászfalu volt, ahol az öböl jó szolgálatot tett a halászoknak, mivel a kikötött csónakokat megvédte a széltől és a hullámoktól.
A tenger felé lejtő terecske nemzetközi jet set- törzshely. A téren álló épületek az 1950-es években még rozoga házikók voltak.

A tengerre néző lejtőkön Apello-és erdei fenyők, magyaltölgyek, az északi lejtőkön gyertyánfa, gesztenye-és tölgyfák, mogyoróbokrok nőnek. A vidék természetvédelmi terület.



2 komment

Címkék: olaszország portofino


A bejegyzés trackback címe:

https://vilagjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr90334616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mária Jancsovics 2014.01.12. 20:38:29

Portofino szépsége,tellyessen elvarázsolt.
süti beállítások módosítása