HTML

2008.02.06. 14:09 Emy01

SZAHARA - LÍBIA


Szahara, a végtelen homoktenger




A végtelen homoktenger közepén úgy tűnik az utak sehova nem vezetnek.

Itt a Szaharában élnek tuaregek, akik valaha a sivatag rettegett kalózai voltak, ma pedig a sivatag urai. Ők az egyetlen népcsoport, amely ismeri és féltékenyen őrzi a titkait ennek a hatalmas homok- és sziklaterületnek, amely az Atlanti-óceántól a Vörös-tengerig nyúlik Afrika északi részén.

Az aranyszínű homokból a legkülönfélébb formájú sziklák tűnnek elő, amelyek alakjukat a Szahara forró szelének a giblinnek köszönhetiA Fozzigiaren- sziklaív a maga nemében a legnagyobb a világon.


Több mint száz olyan hely ismeretes, ahol sziklarajzok találhatók, de ahhoz, hogy a hozzájuk vezető utat megleljük egy tuareg szemével kell látnunk.
A Hérodotosz által megénekelt garamentes törzs története elevenedik meg a szilába vésve: betekinthetünk az emberek mindennapi életébe, és láthatunk olyan képeket is, melyek háborúkat, a béketárgyaláson szokásos ajándékozást ábrázolnak. Egy 8000 évvel ezelőtti kultúrába pillanthatunk be.

 

 

1 komment

Címkék: líbia szahara


A bejegyzés trackback címe:

https://vilagjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr81327835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kurucles 2009.01.28. 12:13:41

Nagyon szépek a képek. Remélhetőleg eljön majd egyszer az az idő, amikor a - nem túlzott - turizmus is felfedezi ezeket a tájakat. És ha már Líbia, akkor Leptis Magna és Sabratha látnivalói mellett a fővárost Tripolit is elérhető körülmények között lehet majd megnézni.
Van látnivaló....
süti beállítások módosítása